Din webbläsare är för gammal, vi stödjer inte den då vår webbsida inte fungerar optimalt i den.

Du kan ladda ner någon av dessa gratis webbläsare och återvända till vår webbplats:

Stäng

Din säkerhet, vår prioritet!

Alla våra mopedbilar är uppbyggda kring en mycket kraftig aluminiumkrockbur. Krockvåldet blir då väsentligt lägre och förstärker kupén för både förare och passagerare.

Ligier mopedbil med krockbur i aluminium för extra hög säkerhet

Ligier = En säker mopedbil

1. Krockskyddsbalkar
» På storsäljarna JS50 och JS60 är för högsta säkerhet båda dörrarna förstärkta med en längsgående aluminiumbalk som förstärker kupén för både förare och passagerare.

2. Skivbromsar både fram och bak
» Din Ligier är marknadens enda mopedbil utrustad med både främre och bakre skivbromsar, detta för bästa säkerhet.

3. Utmärkt väghållning
» Ligiers mopedbilar har blivit belönade för sin goda väghållning. Tack vare våra ingenjörers historiska kunnande inom fjädring och styrning. Ett resultat av Ligiers erfarenheter från formelracing.

4. Exklusiv servostyrning
» Tack vare Ligiers servostyrning erbjuds en dynamisk kontroll över fordonet samtidigt som mopedbilen är lätt att styra.

5. Dubbla vindrutetorkare
» Två torkare är alltid bättre än en. Alla våra mopedbilar är utrustade med dubbla vindrutetorkare. Garanterar dig fri sikt och täcker 85% av rutans yta.

6. LED varselljus
» För att vara synlig även vid fullt dagsljus tänds varselljusen automatiskt när halvljuset inte används. LED-teknik ger belysning som både är effektiv och med låg energiförbrukning.

JS50 Sport Pack mopedbil i profil

Vikt på en mopedbil

En mopedbil får maximalt väga 425 kg. Det är anledningen till att mopedbilar är konstruerade kring en aluminiumram med karossdelar, som dörrar och skärmar, gjorda av plast.

Sidokrocksskydd Ligier mopedbil

Integrerat sidokrockskydd

Unikt i Ligiers mopedbilar är det integrerade sidokrocksskyddet som sitter i de båda dörrarna. Vid en eventuell krock från sidan är förutsättningarna goda att personskador minimeras. Mopedbilens plastdetaljer blir givetvis förstörda men den kraftiga säkerhetsbur i höghållfasthetsaluminium, som Ligier mopedbilar är uppbyggda kring, tål mycket stort krockvåld. Påkörning från sidan är tyvärr en av de mest vanliga olyckorna. Just sidokrockskydd i dörrarna har bidragit till att Ligier är det i särklass säkraste fordonet i sin klass och därmed helt dominerar försäljningen av mopedbilar i Sverige.