Din webbläsare är för gammal, vi stödjer inte den då vår webbsida inte fungerar optimalt i den.

Du kan ladda ner någon av dessa gratis webbläsare och återvända till vår webbplats:

Stäng

Din säkerhet, vår prioritet!

Alla våra mopedbilar är uppbyggda kring en mycket kraftig aluminiumkrockbur. Tack vare Ligiers lätta vikt, jämfört med en vanlig personbil, blir krockvåldet väsentligt lägre än vid en kollision mellan två lika tunga fordon.

Vi krocktestar alla våra mopedbilar

Vi låter utföra krocktester på alla våra mopedbilar med krockdockor. Under hela utvecklingsprocessen görs även virtuella tester för att säkerställa att alla viktiga komponenter uppfyller gällande säkerhetskrav. Dessa tekniska simuleringar gör det möjligt för våra team att säkerställa maximalt skydd i händelse av en kollision.

Logo för krocktest av mopedbilar.
Ligier mopedbil med krockbur i aluminium för extra hög säkerhet

Ligier = En säker mopedbil

1. Krockskyddsbalkar
» För högsta säkerhet är båda dörrarna förstärkta med en längsgående aluminiumbalk som förstärker kupén för både förare och passagerare.

2. Skivbromsar både fram och bak
» Din Ligier är marknadens enda mopedbil utrustad med både främre och bakre skivbromsar, detta för bästa säkerhet.

3. Utmärkt väghållning
» Ligiers mopedbilar har blivit belönade för sin goda väghållning. Tack vare våra ingenjörers historiska kunnande inom fjädring och styrning. Ett resultat av Ligiers erfarenheter från formelracing.

4. Exklusiv servostyrning
» Tack vare Ligiers servostyrning erbjuds en dynamisk kontroll över fordonet samtidigt som mopedbilen är lätt att styra.

5. Dubbla vindrutetorkare
» Två torkare är alltid bättre än en. Alla våra mopedbilar är utrustade med dubbla vindrutetorkare. Garanterar dig fri sikt och täcker 85% av rutans yta.

6. LED varselljus
» För att vara synlig även vid fullt dagsljus tänds varselljusen automatiskt när halvljuset inte används. LED-teknik ger belysning som både är effektiv och med låg energiförbrukning.

JS50 Sport Pack mopedbil i profil

Vikt på en mopedbil

En mopedbil får maximalt väga 425 kg. Det är anledningen till att mopedbilar är konstruerade kring en aluminiumram med karossdelar, som dörrar och skärmar, gjorda av plast. Just den låga vikten är av stor säkerhetsbetydelse. Om en mopedbil blir påkörd av en personbil, som i regel väger mer än 1500kg, uppstår ett mycket lägre krockvåld än om två fordon med jämförbar vikt kolliderar. Resultatet blir att mopedbilen rullar undan istället för att mosas.

Sidokrocksskydd Ligier mopedbil

Integrerat sidokrockskydd

Unikt i Ligiers mopedbilar är det integrerade sidokrocksskyddet som sitter i de båda dörrarna. Vid en eventuell krock från sidan är förutsättningarna relativt sett goda att personskador minimeras. Mopedbilens plastdetaljer blir givetvis förstörda men den kraftiga säkerhetsbur i höghållfasthetsaluminium, som Ligier mopedbilar är uppbyggda kring, tål mycket stort krockvåld. Påkörning från sidan är tyvärr en av de mest vanliga olyckorna. Just sidokrockskydd i dörrarna har bidragit till att Ligier helt dominerar försäljningen av mopedbilar i Sverige.