Din webbläsare är för gammal, vi stödjer inte den då vår webbsida inte fungerar optimalt i den.

Du kan ladda ner någon av dessa gratis webbläsare och återvända till vår webbplats:

Stäng

Försäkring av mopedbil

Försäkring av svensksålda mopedbilar

Tillsammans med Svensk mopedbilsförsäkring och Varsam försäkring har vi tagit fram en försäkring för dig som äger en svensksåld* mopedbil av årsmodell 2015 eller nyare. Försäkringen ger dig ett brett skydd om olyckan mot förmodan skulle vara framme.
* Med svensksåld avses Ligier och Microcar mopedbilar som importerats till Sverige av generalagent utsedd av tillverkaren.

Teckna din försäkring direkt via Varsam genom att ringa 0500-10 10 10

Försäkra din mopedbil med Svensk mopedbilsförsäkring. Hos oss kan du försäkra din Ligier.

Helförsäkra din mopedbil

Mopedbil är ett trafikförsäkringspliktigt fordon, och du måste därför alltid ha en aktiv och giltig trafikförsäkring för att få framföra fordonet. Du kan välja att teckna enbart en trafikförsäkring, eller en trafikförsäkring i kombination med en halv- eller helförsäkring. De ovanstående tre alternativen omfattar följande:

  • Trafikförsäkring; trafikskada
  • Halvförsäkring; trafikskada, brand, stöld, glas, räddning, rättsskydd
  • Helförsäkring; trafikskada, brand, stöld, glas, räddning, rättsskydd, vagnskada, maskinskada
Se villkoren här
Körkort mopedbil. AM-körkort.

Trygghet+

Trygghet+ ingår alltid vid tecknande av helförsäkring! Trygghet+ innehåller momenten:

  • Nyckelförlust, som lämnar ersättning vid förlust eller skada på fordonets startnyckel. Försäkringen kan nyttjas 1 gång per försäkringsperiod och ersätter max 5 000 kr.
  • Avbrottsersättning, som ger dig ersättning på 150 kr per dag under den tidsperiod som du inte kan nyttja din mopedbil då den står på verkstad för reparation/åtgärd efter en maskinskada.
  • Assistans, som ersätter grundsjälvrisken för mopedbilsförsäkringens räddningsmoment om detta behöver nyttjas.
Ring 0500-101010 för att teckna försäkring

Köp av begagnad mopedbil

Tyvärr förekommer import av mopedbilar som säljs som nästan nya. Dessa mopedbilar kan vara justerade i t.ex. mätarställningen och ålder på fordonet. Det kan även vara svårt att kontrollera mopedbilens bakgrund och servicehistoria i detalj. Det är heller inte ovanligt att det är svårare att få fram rätt reservdelar om en olycka skulle vara framme.  Som en följd av detta kan det vara problematiskt att hitta ett försäkringsbolag i Sverige som kan försäkra denna typ av mopedbil.

Funderar du att köpa en begagnad mopedbil på t.ex. Blocket? Var noga med att kontrollera ett fordons historik samt att servicebok och kvitton finns som styrker att korrekta serviceåtgärder gjorts. Kontrollera även att mopedbilen är köpt i Sverige och importerad av generalagent utsedd av Ligier.