Din webbläsare är för gammal, vi stödjer inte den då vår webbsida inte fungerar optimalt i den.

Du kan ladda ner någon av dessa gratis webbläsare och återvända till vår webbplats:

Stäng

Köpa och köra

Här nedanför kommer du hitta matnyttig information kring Ligiers fordon.

Mopedbil vs a-traktor. Vad väljer du?

Körkort

Funderar du på att ta körkort för mopedbil? Här har vi samlat all information du behöver vad gäller körkortstillstånd, utbildning på körskola och teoriprovet hos Trafikverket.  Vi har även samlat de vanligaste frågorna när det gäller mopedbilskörkort.

3 steg till AM-körkort
Svensk mopedbilsförsäkring är ett samarbete med Ligier mopedbilar.

Försäkring för Svensksålda mopedbilar

Tillsammans med Svensk Mopedbilsförsäkring har vi på Ligier tagit fram en märkesförsäkring för din mopedbil. Försäkringen ger dig ett brett skydd om olyckan mot förmodan skulle vara framme. T.ex. ingår maskinskada i vår helförsäkring!

Läs mer om försäkring
Mopedbil klass 1 får köras från 15 år. Ligier mopedbilar.

Köp av begagnad mopedbil

Tyvärr förekommer import av mopedbilar som säljs som ”nästan nya” men som i själva verket har manipulerad mätarställning, oriktig ålder och ofta mycket säkerhetsäventyrande reparationer. Det är bilar där olika krockade objekt svetsats ihop till en tillsynes ”fin” bil till billigt pris. Många av dessa fordon importeras via tveksamma verkstäder i andra länder i Europa.

Var noga med att kontrollera ett fordons historik samt att servicebok och kvitton finns som styrker att korrekta serviceåtgärder gjorts. Om felaktigheter kring detta finns så gäller inga fabriksgarantier och bristfälliga reparationer kan allvarligt äventyra fordonets säkerhetskonstruktion.

Läs mer här

Service och garanti

Hos våra auktoriserade verkstäder blir din mopedbil servad med noggranna metoder av en servicetekniker som har utbildning på just din mopedbil.
En korrekt utförd originalservice ger dig ett bekymmersfritt mopedbilsägande och säkerställer att dina garantier fortlöper under garantitiden.

2 års garanti på Ligier mopedbilar
För att garantin ska gälla är det viktigt att du följer vad som står i instruktionsboken.

Du får ett mopedbilsägande som är bekvämt, tryggt och ekonomiskt smart.
Utförligare information och villkor framgår av instruktionsboken som du bör läsa igenom noggrant.

Hitta återförsäljare och serviceställe